Startpagina Tuin

Terug van weggeweest: de coloradokever

De aardappelen in de moestuin hebben het dit jaar hard te verduren. Er was niet alleen de droogte die zorgde voor vertraagde opkomst en een geremde groei. Ze hadden ook af te rekenen met hoge temperaturen, die gecombineerd met de aanhoudende droogte, het risico op doorwas en glazigheid sterk doen toenemen.

E n alsof dat nog niet genoeg is, duikt op sommige plaatsen een oude bekende, de coloradokever, massaal op. Oplettendheid en tijdig optreden zijn nodig om erger te voorkomen. En dat het met dit beestje echt heel erg kan worden, wisten ze in de jaren ’40 van vorige eeuw maar al te goed. Toendertijd bereikte dit insect voor het eerst ons grondgebied en kon het zich bij gebrek aan natuurlijke vijanden en geschikte bestrijdingsmiddelen...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Tuin

Het verhaal van de narcis: Een sterke tuinplant met een bloem vol historiek

Tuin De planten en bloemen waar iedereen van jong tot oud meteen een naam op kan plakken, zijn niet zo dik gezaaid. De narcis, paasbloem of paaslelie is er zo eentje. Ze groeit en bloeit dan ook op een moment dat andere bloemen nog schaars zijn en heeft zich daardoor een plaats weten te veroveren in de tuin én de huiskamer.
Meer artikelen bekijken