Startpagina Bedrijfsnieuws

Nieuwe semipowershift met acht versnellingen toegevoegd

Case IH presenteerde eind vorige maand haar nieuwe ActiveDrive 8-transmissie voor de Maxxum-tractoren. Deze kunnen nu worden geleverd met een nieuwe semi-powershifttransmissie met acht powershiftversnellingen in elk van de drie groepen.

Leestijd : 2 min

Deze optie vormt een toevoeging op het bestaande aanbod van transmissie-opties voor Maxxum-tractoren, te weten een semi-powershift met vier versnellingen en een continu variabele transmissie, nu omgedoopt tot respectievelijk ActiveDrive 4 en CVXDrive.

ActiveDrive 8

De ActiveDrive 8, leverbaar op Maxxum Multicontroller-modellen, levert in totaal 24 versnellingen vooruit en achteruit. De transmissie bevat een aantal kenmerken die erop gericht zijn de tractor efficiënter te maken en de bestuurder te ontlasten.

Groep één dekt snelheden tot 10,2 km/u en is specifiek bedoeld voor zware trekwerkzaamheden. Voor speciale toepassingen, die zeer lage snelheden vereisen - zoals werkzaamheden met groentegewassen - kan de ActiveDrive 8 ook geleverd worden met extra kruipversnellingen. Groep twee, de belangrijkste groep om te werken, dekt bijna 90% van alle vereisten voor veld-, grasland- en frontladertoepassingen. In deze groep kan de tractor zonder enige koppelonderbreking onder volle belasting werken, op snelheden van 1,6 tot 18,1 km/u. Voor ritten over de weg kan de transmissie in groep drie worden gestart, en een functie voor het overslaan van versnellingen maakt het mogelijk om snel door de powershift-versnellingen te schakelen.

Eenvoudige bediening

Dankzij een automatische schakelfunctie kan de tractor worden ingesteld om automatisch hoger te schakelen binnen een groep van acht versnellingen op het land, en binnen alle 16 de versnellingen in de twee hoogste groepen voor ritten op de weg. Er kan een kick-downpedaalfunctie worden gebruikt om de automatische werking van de transmissie te onderbreken en de transmissie in een lagere versnelling te forceren.

Voor de bediening van de transmissie is het koppelingspedaal niet nodig, wat betekent dat deze transmissie geschikt is voor werktaken die veel vermogen vereisen en waar het koppel belangrijk is. Een echte power shuttle staat ervoor garant dat er geen verlies van aandrijving of trekkracht is gedurende richtingsveranderingen op hellingen, terwijl een 'rem-tot-koppeling' functie het stoppen vergemakkelijkt en de veiligheid verhoogt. De snelheid van het schakelen kan worden aangepast voor een snellere of tragere reactie, afhankelijk van het werk dat moet worden uitgevoerd.

Ter gelegenheid van de lancering van de ActiveDrive 8, is de beproefde semi-powershift met vier versnellingen, die op de standaard Maxxum-modellen zit, omgedoopt tot ActiveDrive 4. Met 16 vooruit- en 16 achteruitversnellingen biedt de transmissie een toprijsnelheid van 40 km/u.

De Case IH CVXDrive transmissie is de derde optie die beschikbaar is voor de Maxxum-serie, en kan worden geleverd op modellen van 116-145 pk. Deze transmissie rijdt traploos tot aan 50 km/u.

Ter gelegenheid van de herziening van de Maxxum-serie wordt ook een nieuw topmodel gelanceerd, de 175 pk (max) zes-cilinder Maxxum 150 CVX.

Maxxum-tractoren worden aangedreven door de 4,5-liter vier-cilinder en 6,7-liter zes-cilinder motoren met turbocompressor en intercooler van FPT Industrial. Deze motoren voldoen aan de emissievoorschriften van Stage IV dankzij het Hi-eSCR selectieve katalytische reductiesysteem.

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Meer artikelen bekijken