Startpagina Voor ons gezin

Milkshake van peer en pistache

Een dessert of tussendoortje voor 2 personen. Melk en honing, dat klinkt klassiek. Pittiger wordt het wanneer je peren en pistachenoten toevoegt. Tijd voor herfstvruchten, hoera! Maar dat beetje zomer, dat mag gerust nog even blijven rondhangen van ons. Deze originele milkshake vraagt zo’n 10 minuten bereidingstijd.

Leestijd : 1 min

Wat heb je nodig?

1 peer

50 g pistachenoten

1 banaan

250 ml melk

1 zakje vanillesuiker

2 el honing

partje citroen

Hoe ga je te werk?

Schil de peer en verwijder het klokhuis. Pel de banaan en snijd de peer en banaan in blokjes. Hak de noten fijn. Doe de fruitblokjes in een blender en voeg melk, honing en vanillesuiker toe. Mix fijn, voeg eventueel een bolletje vanille-ijs toe of wat extra melk.

Wrijf met een partje citroen rond de glasrand en dop het glas in de gehakte pistachenootjes. Vul de glazen met de milkshake. Lekker met enkele stukjes peer op een stokje.

Vind meer heerlijke seizoensrecepten en demonstratievideo’s op www.lekkervanbijons.be .

Invalid Scald ID.

Lees ook in Voor ons gezin

Aardappeltaart met broccoli

Voor ons gezin Met dit gerecht verpak je de klassieke vlees-groente- aardappelmaaltijd in een lekkere taart: aardappelschijfjes, broccoli en kipfilet afgewerkt met geraspte kaas en een fris slaatje erbij. Het ziet er niet alleen net iets beter uit, de smaak is ook geweldig. Na 70 minuten is deze taart klaar voor 4 personen.
Meer artikelen bekijken