Startpagina Veeteelt

Fokveedag Oudenaarde tijdens de Werktuigendagen

Voor de zesde maal zijn de Werktuigendagen ook het toneel van de fokveedag van Oudenaarde.

Leestijd : 2 min

Naast de stallen van de Schoolhoeve Axelwalle zal zich dus op de zaterdag van dit mega-evenement een spannende strijd ontwikkelen tussen de allermooiste dieren van Oost-Vlaanderen.

Geen kleur op goede koe

De zwartbonte en de roodbonte Holsteins komen samen in de ring onder het motto ‘Op een goede koe staat geen kleur.’ De prijskamp is opgesplitst in ongekalfde vaarzen, gekalfde vaarzen, jonge en volwassen koeien.

Ook de Oost-Vlaamse Witroden zijn zoals steeds van de partij, zij het deze keer via een tentoonstelling in plaats van een prijskamp. Een tiental dieren zullen in de ring voorgesteld worden waarbij het ras volop in de schijnwerpers zal komen te staan. Nog steeds zijn er fokkers die fervent met dit authentiek ras werken en er goede financiële resultaten mee halen.

Minder maar beter

In totaal werden er 55 Holsteins ingeschreven. Dat is minder dan andere edities, maar het lijkt erop dat iedere deelnemer wat minder dieren heeft ingeschreven en dat daardoor de kwaliteit van een ongekend niveau zal zijn. Na andere provinciale ontmoetingen in Beveren en Eeklo weten heel wat fokkers wat ze kunnen verwachten. Met deze twee andere organisaties wordt om beurt de officiële provinciale fokveedag georganiseerd, waarbij het nu de beurt is aan Oudenaarde. Voor het eerst zal ook een gekalfde vaars uit het Delta-fokprogramma van CRV deelnemen.

De fokveedag start zaterdag 23 september om 12.00u. Eén reeks duurt 20 minuten. De jury is de gekende Nederlandse inspecteur Addy Moree, die ook al op Agriflanders heeft gejureerd. Kom dus zeker een reeksje meekijken.

Lees ook in Veeteelt

Meer artikelen bekijken