Startpagina Veeteelt

Weyts en Gaia naar Eurocommissaris met petitie voor verbod op verre veetransport

Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) en Gaia-voorzitter Michel Vandenbosch hebben donderdagochtend samen met een delegatie van dierenrechtenorganisatie Eurogroup for Animals een petitie afgegeven bij het kabinet van Eurocommissaris voor Gezondheid en Voedelveiligheid Vytenis Andirukaitis. Meer dan 1 miljoen EU-inwoners vragen daarin een einde te maken aan het internationale vervoer van vee over lange afstanden.

De petitie is een initiatief van de Europese koepelorganisatie van Gaia, Eurogroup for Animals. In totaal zetten 1.069.715 Europeanen er hun naam onder. Concreet vragen ze de Europese Commissie om de wetgeving te herzien en de maximale duurtijd van veetranport te beperken tot acht uur.

"Het succes van de 'Stop the trucks'-campagne is een duidelijk signaal aan de Europese Commissie", zeggen Gaia-directeur Ann De Greef en voorzitter Michel Vandenbosch. "De huidige regelgeving ter bescherming van dieren tijdens het transport is ontoereikend. De EU moet...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Veeteelt

Landsbond Pluimvee vecht ministerieel besluit over kalkoenen aan

Pluimvee De Landsbond Pluimvee, de sectororganisatie voor pluimveehouders, heeft na overleg met de Vlaamse kalkoenenhouders, een verzoekschrift neergelegd bij de Raad van State tot vernietiging van het ministerieel besluit van 22 december 2023 van de Vlaamse regering tot vaststelling van de minimumvoorschriften voor de bescherming van kalkoenen.
Meer artikelen bekijken