Startpagina Actueel

Bomen en struiken kopen bij een lokale producent, een voordeel voor iedereen

Wanneer er grote aantallen bomen of struiken moeten aangekocht worden, is de verleiding groot om een beroep te doen op een groothandelaar. Nochtans levert samenwerken met een lokale boomkweker veel voordelen op. Alain Grifnée van het Waalse Collège des Producteurs, breekt een lans voor deze manier van werken.

De prijs is meestal het belangrijkste criterium waarmee kopers die grote aantallen bomen, struiken of vaste en eenjarige planten willen aanschaffen, rekening houden, of het nu gemeentes zijn of mensen die werken in de groenvoorziening. “Als men zo goedkoop mogelijk wil kopen, kan men echter voor verrassingen komen te staan, zoals de levering van planten van minder goede kwaliteit. Een beroep doen op een producent dicht bij huis, zelfs als hij niet de goedkoopste is, biedt andere even interessante voordelen”, legt Alain Grifnée...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

Prijs van sojabonen is terug stijgend

Economie In Brazilië is intussen 60% van de sojabonen geoogst. Als de lagere productievoorspelling van het Conab er uitkomt en als de Chinezen terug meer importeren, dan lijkt er nog weinig ruimte voor prijsdaling.
Meer artikelen bekijken