Startpagina Tuin

Mos preventie en -bestrijding in het gazon.

Wie tuin zegt, zegt gazon en wie gazon zegt, zegt mos. Het lijkt wel alsof mosgroei onlosmakelijk verbonden is met het gazon. En eigenlijk is dat ook zo want een slecht groeiend gazon is de ideale biotoop voor mos. In dit artikel gaan we dieper in op de vraag hoe we mosgroei kunnen voorkomen en hoe we het indien nodig kunnen bestrijden.

De beste manier om mos te voorkomen is te zorgen voor een optimale groei van het gras. De voornaamste factoren die van invloed zijn op de optimale ontwikkeling van de graszode en dus onrechtstreeks op de mosgroei zijn zuurtegraad, structuur, vochtigheidstoestand en voedingstoestand van de bodem. Mosbestrijding met chemische middelen zonder rekening te houden met bovenstaande groeiomstandigheden van het gras is enkel een symptoombestrijding. Het mos verdwijnt vlug, maar komt even vlug en na iedere behandeling nog vlugger,...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Tuin

Het verhaal van de narcis: Een sterke tuinplant met een bloem vol historiek

Tuin De planten en bloemen waar iedereen van jong tot oud meteen een naam op kan plakken, zijn niet zo dik gezaaid. De narcis, paasbloem of paaslelie is er zo eentje. Ze groeit en bloeit dan ook op een moment dat andere bloemen nog schaars zijn en heeft zich daardoor een plaats weten te veroveren in de tuin én de huiskamer.
Meer artikelen bekijken