Startpagina Agribex

Veel kwaliteitscontacten voor de exposanten

De exposanten die we hebben ontmoet, zijn het unaniem met elkaar eens: de eerste dag op 5 december zorgde voor veel contacten. De sfeer zat goed, ondanks de iets lagere opkomst bij de edities van 2013 en 2015.

Leestijd : 2 min

“De professionele dag heeft zijn naam niet gestolen. De bezoekers toonden enorm veel interesse voor het geëtaleerde materiaal en er kwamen ook veel vragen”, vertelt Paul Menz (Grimme België). Aan het einde van een drukke dag legt hij dan ook de nadruk op de kwaliteit van de gesprekken die hij met potentiële klanten had en merkt hij op hoe belangrijk deze dag wel niet is om hen te verwelkomen zoals het hoort en hun volledige en gedetailleerde informatie te verstrekken.

Hoewel een betere opkomst werd verwacht, is Dominique Emond (Pöttinger België) best tevreden: “Voor een professionele dag hoopte ik op een minder heterogene bezoekersaantallen. Het valt echter niet te ontkennen dat de discussies van hoge kwaliteit waren en dat sommige ondernemers de intentie hebben om te kopen tijdens het winterseizoen.” Hij merkt ook op dat het publiek voornamelijk bestond uit ondernemers en dealers - Belgische en buitenlandse - maar dat maar weinig landbouwers zich naar het salon begaven op 5 december. Hij voegde toe: “Nu maken de beurzen het mogelijk om contacten te leggen, het materiaal te ontdekken en mogelijk een testrit aan te vragen. De verkoop wordt dan later voltooid.” De reden is dat de economische context en de betaling van subsidies een grotere rol zou spelen bij de beslissing om iets aan te kopen dan de beurs zelf.

François Dumonceau (Lemken België) benadrukt dan weer dat landbouwers en ondernemers meer en meer interesse tonen voor nieuwe technologieën, al het materiaal samengenomen. “De contacten en discussies winnen ook aan professionaliteit, maar het is nog te vroeg om voorspellingen maken over eventuele verkoopsresultaten”, voegt hij toe. Hij constateert dat de economische situatie anders is voor Vlaanderen en Wallonië: Vlaamse landbouwers hebben meer de neiging om te investeren.

Filip Andries (Manitou Benelux) bevestigt die tendens ook: “We hebben de tijd gehad om zaken te bespreken en zelfs te onderhandelen, in alle sereniteit. De wil om te investeren is aanwezig en dat wordt aan het eind van het jaar bevestigd door de verkoop.” Ook hij benadrukt het belang van een professionele dag op het salon: “Omdat er minder volk is, laat dat toe om in detail ons gamma aan het publiek voor te stellen, met zicht op het realiseren van de investering in de nabije toekomst. Het is niet alleen voor ons belangrijk, maar ook voor de bezoekers die naar hier kwamen.”

Naar J.V.

Lees ook in Agribex

Meer artikelen bekijken