Startpagina Bedrijfsnieuws

Nieuwe generatie silagewagens

Joskin presenteert een nieuwe generatie van zijn silagewagens, de Silo-Space2.

Leestijd : 1 min

De nieuwe laadbak rust op een zelfdragend chassis, dat de structuur met twee chassis zoals bij het vorige model het geval was, vervangt. Het onderstel en de dissel worden dus rechtstreeks op de laadbak bevestigd. Naast het verlaagde chassis maakt dit kenmerk het mogelijk om het gewicht te verlagen en om de bakhoogte met 200 mm te vergroten. Bijgevolg is het transportvolume groter. Het is nu makkelijker om de laadbak te demonteren om de machine per containers te sturen naar de overzeese markten, zoals Zuid- en Noord-Amerika, Nieuw-Zeeland of Australië.

De Joskin ingenieurs hebben de voorwand van de nieuwe Silo-Space 2 ook volledig hertekend. Hij heeft nu een helling van 22° ten opzichte van de trekker, tegen 10° vroeger. Bijgevolg is een grotere nuttige lading nu beschikbaar. De voorwand kan naar achteren toegevouwen worden om het lossen te optimaliseren.

De voorwand is nu geverfd en geperforeerd in plaats van gegalvaniseerd. Naast zijn uniforme aspect is het feit dat de chauffeur niet meer verblind wordt door de weerspiegeling van de werklichten een ander voordeel.

Ten slotte is de snelheid bij het lossen 25% groter (20 m/min) dan op het vorige Silo-Space model.

Meer info: www.joskin.com.

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Meer artikelen bekijken