Startpagina Tuin

Munt: verfrissend in de zomer, hartverwarmend in de winter

Munt kent onwaarschijnlijk veel toepassingen. Zijn sterk geurende inhoudsstoffen (menthol) worden op grote schaal industrieel toegepast als smaak- en geurstof in o.a. snoep, thee en tandpasta. Met munt maak je een lekker verfrissende mojito in de zomer en een hartverwarmende muntthee in de winter. Munt geeft smaak aan salades, maar wordt ook gebruikt in soepen, sauzen en desserts en is bovendien een sterke en soms mooie tuinplant. Kortom, het is een kruid dat in geen enkele tuin zou mogen ontbreken.

Bovendien is munt gemakkelijk te kweken en is het een sterke groeier waarvan de blaadjes bijna jaarrond te oogsten zijn. Munt is makkelijk te herkennen aan zijn typische geur en de vierkante stengels. Moeilijker is het om de vele tientallen soorten en hun onderlinge kruisingen te herkennen, ook al omdat soorten vaak meerdere namen hebben. Gelukkig is dat niet altijd nodig. Wie een lekkere mojito of muntthee wil maken zal wel op zoek moeten gaan naar de juiste muntsoort. In de handel zijn een tiental soorten courant verkrijgbaar wat de...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Tuin

Het verhaal van de narcis: Een sterke tuinplant met een bloem vol historiek

Tuin De planten en bloemen waar iedereen van jong tot oud meteen een naam op kan plakken, zijn niet zo dik gezaaid. De narcis, paasbloem of paaslelie is er zo eentje. Ze groeit en bloeit dan ook op een moment dat andere bloemen nog schaars zijn en heeft zich daardoor een plaats weten te veroveren in de tuin én de huiskamer.
Meer artikelen bekijken