De Renault Alaskan: Japans skelet met Franse jurk

Auto

Renault betreedt ook de markt van de pick-up’s met de lancering van de Alaskan. Echter deze is niet ontstaan vanaf een witte pagina. Hij is gebaseerd op zijn neef, de Nissan Navara, maar onderscheidt zich op verschillende punten.

légende

Een stoere wagen uit Zuid-Korea

Auto

Het kleinere Koreaanse merkt SsangYong vernieuwt de bovenkant van zijn gamma, de Rexton. Achter zijn SUV-look en zijn luxe-uitrusting verbergt dit voertuig een echte terreinwagen.

Binnen heeft de Koleos een afwerkingsniveau dat ‘Initiale Paris’ genoemd wordt, maar waar we net iets meer van hadden verwacht.

De grootste van Renaults SUV’s getest

Auto

De tweede Koleos is vertrokken in Europa. In het gamma van Renault is het de grootste SUV, met de meeste ruimte en de meeste elegantie. Hij is uitgerust met de krachtigste motor en vierwielaandrijving. Kan hij dan toch nog afzien op ruwe terreinen? Tijd voor een antwoord!

Het verschil in prijs met de lange versie (Maxi) is klein : maximum 930 €.

Een referentiemodel!

Auto

Ken u CNG al, kort voor compressed natural gas? Het is schoon, goedkoop aan de pomp, geeft dezelfde garantie als een benzinemotor en is minder bindend dan LPG. Vaak bieden auto’s op CNG maar een beperkte autonomie, maar dit is niet het geval bij een VW Caddy! Hij kan al minimum 630 km rijden door alleen nog maar aan de CNG te ruiken!

De Range Rover Velar situeert zich in het gamma tussen de Evoque en de Sport-modellen.

4x4’s in de kijker tijdens Libramont

Auto

De beurs van Libramont is een prachtig uitstalraam voor alles wat ons land te bieden heeft op vlak van veehouderij en agrovoeding in België. Tevens is het de gelegenheid om de laatste innovaties te ontdekken uit de machinewereld. Steeds meer zijn ook de wagens op de beurs aanwezig en dan zeker de 4x4’s. Wanneer we deze willen aankopen, worden we geconfronteerd met een keuze die moeilijk te maken is, want het aanbod is breder dan ooit.

Een trio lichte bedrijfswagens

Laurent Norro

Auto

Een modern platform, Euro 6 motoren en hightech gadgets zijn de belangrijkste aantrekkingspunten van de nieuwe generatie van de Citroën Jumpy, Peugeot Expert en Toyota Proace. Daarmee zet de PSA-groep en Toyota ontegensprekelijk in op het segment van de lichte bedrijfswagens.

salon

Terreinwagens blijven de vedettes

Nicolas Morlet

Auto

Zoals ieder jaar vindt in de maand januari het Autosalon plaats in de Heiselpaleizen in Brussel.

Même s'il n'est pas un franchisseur, le Kodiaq est capable de s'aventurer hors de la route.

Skoda Kodiaq: een goed gelikte beer

Auto

Deze grote SUV is het eerste model met 7 plaatsen van de Tsjechische constructeur. Rest nog te bekijken of Škoda niet te ver zal afwijken van zijn DNA naarmate het gamma uitgebreid wordt…

Meest recent

Meest recent