Startpagina Bedrijfsnieuws

Oprichter-CEO Belchim Dirk Putteman overleden

Dirk Putteman was 30 jaar lang de CEO en drijvende kracht van Belchim Crop Protection. Hij was de man die Belchim Crop Protection groot maakte en een inspirator voor velen. Op 22 januari 2018 is hij onverwachts overleden.

Leestijd : 2 min

In 1987 heeft Dirk Putteman op 30-jarige leeftijd Belchim opgericht. Vanuit een kleine opslag en samen met 3 werknemers werd het al snel een vaste waarde in de distributie van gewasbeschermingsmiddelen in België. Vanaf 1995 kende het bedrijf een verdere ontwikkeling door de samenwerking met Japanse toeleveranciers van innovatieve actieve stoff en. De ambitie om te groeien die Dirk kenmerkte, leidde in 2001 tot een Europese expansie. In 2013 kocht het bedrijf eigen moleculen waardoor de weg naar de rest van de wereld openstond. Sinds 2016 deed Belchim Crop Protection een aantal wereldwijde acquisities.

Mede dankzij zijn warme relationele aanpak en visionair denken, is het bedrijf uit Londerzeel inmiddels uitgegroeid tot een gevestigde naam in de gewasbescherming. Door zijn enthousiasme, volharding en persoonlijk contact met klanten, leveranciers en werknemers staat Belchim nu op de kaart in Europa, de Verenigde Staten, Canada, Afrika en Azië.

De familie Putteman houdt een controlerend belang aan in het bedrijf, met ondersteuning van Japanse minderheidsaandeelhouders ISK en Mitsui Chemicals Agro. Het bestaande management neemt de verantwoordelijkheid over de actuele operationele activiteiten en garandeert de continuïteit van het bedrijf. Het Belchim-team, zowel in binnenland als buitenland, rouwt om het plotse verlies van hun oprichter en CEO. Ze zijn vastbesloten om met volle kracht verder te bouwen aan het bedrijf dat ze in hun hart dragen.

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Meer artikelen bekijken