Startpagina Bedrijfsnieuws

Uitbreiding samenwerking tussen Takii Europe en Demagri

Takii Europe B.V. en Demagri N.V., met zetel in Langemark, zetten een nieuwe stap in hun duurzame samenwerkingsverband. Met ingang van dit nieuwe jaar opereert Takii Europe B.V. exclusief samen met Demagri N.V. voor de afzet van groentezaden op de Belgische markt.

Leestijd : 2 min

Vertrouwde markt en partner

Eerder zijn de producten van Takii Europe B.V. via externe partijen of rechtstreeks via de kweker verhandeld. Dat betekent dat de Belgische markt geen onbekend terrein is voor de Nederlandse veredelaar met Japanse roots. Naast dit feit hebben Takii Europe B.V. en Demagri N.V. het genoegen van een jarenlange en betrouwbare samenwerking. Met de heer Edwin Mahieu als directeur, is Demagri N.V. met name actief in de de handel van gewasbeschermingsmiddelen. Specialisten van Demagri leggen de focus op de professionele groentezadenmarkt, met name op de groentezaden bestemd voor de vollegrondsteelt.

Belangrijkste afzetproducten van Takii in België

De producten van Takii Europe B.V die van belang zijn voor de telers in België zijn prei, uien, stengeluien, wittekool, tagetes, bleekselderij, pompoenen en spinazie. De veredelaar gaat uit van een uitbreiding van het product assortiment met broccoli en andere Brassica gewassen.

Japanse wortels

Takii Europe B.V. is een dochteronderneming van Takii & Co., Ltd. in Japan, een van de grootste veredelaars van groenten en bloemen in de wereld. Met het Europese hoofdkantoor in De Kwakel in Nederland, worden de Europese, Midden-Oosterse, Afrikaanse en Centraal-Aziatische markten van het moederbedrijf bediend.

In meerdere landen zijn proefstations, productielocaties en verkoopkantoren gevestigd, die bijdragen aan de levering en promotie van een breed assortiment groenten en bloemenvariëteiten, gericht op professionele telers en de markt van thuistelers.

Meer info: Demagri NV, Industriestraat 2, 8920 Langemark, tel: 057/48.64.56, www.demagri.be

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Meer artikelen bekijken