Startpagina Aardappelen

Belgapomprijs voor Fontane en Challenger stijgt licht

Belgapom deed op vrijdag 26 januari volgende prijsnoteringen:

Leestijd : 1 min

De Belgapomprijs voor Bintje bedraagt net als vorige week 2,00 euro/100 kg (BTW excl.) of 2,12 euro/100 kg (BTW incl). De marktstemming is flauw, met een aanbod dat groter is dan de vraag.

De Belgapomprijs voor Fontane en Challenger stijgt en bedraagt 3,00 euro/100 kg (BTW excl.) of 3,18 euro/100 kg (BTW incl.). De marktstemming voor Fontane en Challenger is prijshoudend, met een aanbod dat kleiner dan of gelijk aan de vraag is.

De Belgapomprijs voor Bintje, Fontane en Challenger is de meest gehanteerde prijs waargenomen op de vorige werkdag voor de variëteit Bintje, Fontane en Challenger, voor verwerking tot diepgevroren aardappelproducten, veldgewas 35 mm+, frietgeschikt, af producent, los op wagen, voor onmiddellijke levering/ophaling.

De Belgapomprijs wordt vastgesteld door een commissie met vier vertegenwoordigers uit de sectie verwerking en vier vertegenwoordigers uit de sectie handel van Belgapom.

Lees ook in Aardappelen

Hoe presteerden de chipsrassen in 2023?

Aardappelen Vorig jaar was een opmerkelijk teeltjaar voor aardappelen. Toch slaagde het Landbouwcentrum Aardappelen (LCA) er opnieuw in om de prestaties van chipsrassen in Vlaanderen op te volgen. Binnen deze rassenproeven wordt de variëteit VR808 als referentie beschouwd.
Meer artikelen bekijken