Startpagina Voor ons gezin

Gebraiseerde hondshaai, gestoofde prei met dille, Dugléré-saus

Hoofdgerecht voor vier personen. Prei staat centraal in dit visgerecht. Hondshaai, vis van de maand april, past hier perfect bij. Het geheel maak je af met zelfgemaakte Dugléré-saus. Vergeet niet de oven voor te verwarmen op 200 °C. Smakelijk!

Leestijd : 1 min

Wat heb je nodig?

2 stuks hondshaai, gefileerd

1 sjalot, fijngesneden

50 ml witte wijn

50 ml visfumet

100 ml visfumet of bouillon van zwemkrabben

100 ml kookvocht mosselen

100 ml room

1 tomaat, in kleine blokjes gesneden

1 koffielepel bieslook, fijngesneden

2 stronken prei, fijngesneden

1 eetlepel dille, fijngesneden

Hoe ga je tewerk?

Snijd de hondshaai in de gewenste stukken. Kruid met peper en zout. Stoof de sjalot in een klontje boter. Bevochtig met witte wijn en visfumet. Breng aan de kook. Leg er de stukjes hondshaai in. Dek af met aluminiumfolie en gaar in een voorverwarmde oven van 200°C. Reken 10 à 12 minuten, afhankelijk van de dikte. Haal de vis uit de pan en houd warm. Zeef het pocheervocht in een pan.

Voeg room, visfumet of bouillon en mosselkookvocht toe. Laat inkoken naar de gewenste dikte. Mix er een klontje boter onder en zeef. Roer er de blokjes tomaat en bieslook onder. Smaak af. Smelt een klontje boter in een pan. Stoof er de prei in gaar. Smaak af. Roer er net voor het serveren de dille onder.

Vind meer heerlijke seizoensrecepten en demonstratievideo’s op www.lekkervanbijons.be .

Invalid Scald ID.

Lees ook in Voor ons gezin

Aardappeltaart met broccoli

Voor ons gezin Met dit gerecht verpak je de klassieke vlees-groente- aardappelmaaltijd in een lekkere taart: aardappelschijfjes, broccoli en kipfilet afgewerkt met geraspte kaas en een fris slaatje erbij. Het ziet er niet alleen net iets beter uit, de smaak is ook geweldig. Na 70 minuten is deze taart klaar voor 4 personen.
Meer artikelen bekijken