Startpagina Economie

Markt zonnepanelen trekt flink aan in 2017

De markt van de zonnepanelen is het voorbije jaar weer aangetrokken, blijkt uit cijfers van Apere, de Waalse organisatie die duurzame energie promoot. Vooral in Vlaanderen waren er opvallend meer nieuwe installaties.

Over heel het land kwam er in 2017 voor 264 megawattpiek (MWp) aan zonnepanelen bij, de helft meer groei dan in 2016. De meeste nieuwe installaties waren kleine, bij particulieren. De meeste daarvan zijn op conto van Vlaanderen: 42.500 nieuwe installaties, goed voor 193 MWp.

In Wallonië kwamen er 5.600 installaties bij (33 MWp) en in Brussel voor 5 megawattpiek. De groei in 2017 was daarmee de grootste in de voorbije vier jaar. Alles samen telt ons land nu voor 3.816 MWp aan zonnepanelen, goed voor een oppervlakte van vierduizend voetbalvelden,...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Economie

Landbouwconjunctuur licht verbeterd ondanks natte weersomstandigheden

Actueel De conjunctuurindex van de Vlaamse land- en tuinbouw stijgt lichtjes. De tevredenheid over de komende 6 maanden is toegenomen, terwijl de beoordeling van de afgelopen 6 maanden iets afneemt. Dat blijkt uit de zesmaandelijkse landbouwconjunctuurenquête van het Agentschap Landbouw en Zeevisserij (ALZ) waaraan 448 landbouwers uit het Landbouwmonitoringsnetwerk (LMN) in maart hebben deelgenomen.
Meer artikelen bekijken