Startpagina Tuin

Phalaenopsis: koningin der kamerplanten

Door de hevige regenval in de eerste weken van dit jaar ligt de tuin er nat en drassig bij en is het beter om de tuinkarweitjes uit te stellen tot de grond weer wat beter beloopbaar is. Bovendien zorgt de gure noorderwind ervoor dat het beter binnen toeven is dan buiten. We verhuizen de rubriek liefhebberstuin deze week dan ook voor een keertje van de tuin naar de huiskamer.

Phalaenopsis zijn hele sterke en mooie kamerplanten die erg lang bloeien en mits de juiste verzorging makkelijk te verleiden zijn om telkens opnieuw te gaan bloeien. Wie zijn groene vingers nu reeds voelt kriebelen, kan dus alvast binnenshuis aan de slag. Want inderdaad, het verzorgen van kamerplanten is een vorm van tuinieren, de principes die gelden in de tuin gelden ook voor kamerplanten. Een gezonde bodem (potgrond), licht en lucht (vandaar dat kamerplanten vaak op de vensterbank belanden) en een goede waterhuishouding (niet te veel of...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Tuin

Het verhaal van de narcis: Een sterke tuinplant met een bloem vol historiek

Tuin De planten en bloemen waar iedereen van jong tot oud meteen een naam op kan plakken, zijn niet zo dik gezaaid. De narcis, paasbloem of paaslelie is er zo eentje. Ze groeit en bloeit dan ook op een moment dat andere bloemen nog schaars zijn en heeft zich daardoor een plaats weten te veroveren in de tuin én de huiskamer.
Meer artikelen bekijken