Startpagina Veeteelt

Boeren is structureren en organiseren

Een productie van meer dan 11.500 liter per koe, het organiseren van teambuildingactiviteiten en coaching, het geven van rondleidingen... het lijkt niet eenvouding om een gemeenschappelijke succesfactor te zoeken in het werk van melkveehouder Luc Nouwen uit Balen. Maar die is er zeker wel: “Ik onderzoek graag, en hou van structuur en organistie. En van getalletjes”, aldus Luc.

Ergens tegen het einde van het gesprek komt het zijdelings ter sprake. Luc Nouwen uit Balen studeerde varkenshouderij in het Nederlandse Horst en is in het begin van zijn carrière ook nog zeven jaar op een andere locatie varkenshouder geweest. Weinig ontwikkelingsperspectieven tussen de huizen, en gerechtelijke perikelen met een nieuwe stal op het ouderlijk erf, zorgden voor een definitieve en succesvolle switch naar het melkvee. Maar de varkenshouder uit het verleden is nog niet helemaal begraven. Deze leeft nog in de klemtoon op...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Veeteelt

Het herkauwproces en mogelijke probleemsituaties bij schapen

Schapen Schapen zijn herkauwers. Dat betekent dat ze via een complex magensysteem cellulose- en vezelrijke planten kunnen benutten om zich te voeden. We gaan in dit artikel dieper in op hoe dit verteringsproces verloopt, maar ook op eventuele problemen die we als veehouder kunnen ervaren als er bij de vertering iets verkeerd loopt, zoals groenkauwen of enterotoxaemie.
Meer artikelen bekijken