Startpagina Veeteelt

Vlaanderen zet in op parkhuisvesting voor konijnen

Van 31 januari tot 7 februari 2018 zette VLAM het konijn in de kijker tijdens de jaarlijkse ‘week van het konijn’. Een ideaal moment om eens stil te staan bij de evolutie van deze kleine sector in Vlaanderen.

De konijnensector is binnen de Vlaamse landbouw een nichesector. Door de dalende consumptie van konijnenvlees nam het aantal professionele konijnenhouders de laatste decennia stelselmatig af. Op dit ogenblik telt België een 25-tal bedrijven. Ondanks dit kleine aantal zijn deze bedrijven voortrekkers in Europa op het vlak van dierenwelzijn.

Op initiatief van de Raad voor Dierenwelzijn werd enkele jaren geleden immers een omschakeling gemaakt van batterij- naar parkkonijnen. Een breed draagvlak werd gezocht en gevonden onder konijnenhouders,...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Veeteelt

Doordacht maaibeheer: waar let ik op?

Akkerbouw Er zijn dit jaar grote verschillen in grasstand waar te nemen tussen verschillende percelen. Dat is niet verwonderlijk, gezien de grote verschillen in beheer, waartoe we gedwongen werden door deze zeer natte winter en door de natte voorjaarsperiode.
Meer artikelen bekijken