Startpagina Economie

Duurzame groei voor bio in drie adviezen

Vorige week woensdag stond de jaarlijkse landbouwstudiedag van de vakgroep landbouweconomie in het teken van bio. Dat is een primeur, en een teken dat de land- bouweconomie bio ernstig neemt. De focus lag op de moeilijkheden van bio, en hoe de sector daarmee om kan gaan.

Deze 56ste editie is de eerste die over biologische landbouw gaat”, stelt Patric Buggenhout, voorzitter van de stuurgroep achter het gebeuren, in zijn verwelkoming. Niets te vroeg, zou je kunnen denken. Biologische landbouw weet zich al een tiental jaren gesteund door de overheid, zowel de Europese als de Vlaamse. Consumenten geven steeds meer uit aan biologische producten. Zoals één van de slogans zegt: Bio. Je kan er niet meer omheen.

Verwachtingen...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Economie

Michael Gore: “Als het zo doorgaat, glijden we opnieuw af naar een crisis in de vleesveesector”

Vleesvee Het aantal runderslachtingen staat op een historisch laag niveau. We produceren vandaag de dag minder rundvlees dan in 1970 en als je het aan Michael Gore, afgevaardigd bestuurder van de nationale beroepsvereniging voor slachthuizen, uitsnijderijen en groothandels (Febev), vraagt is de bodem nog niet in zicht. “We kunnen deze neerwaartse trend alleen stoppen bij de basis: de boer, alsook de tussenschakels in de vleesproductieketen, moeten een eerlijke prijs ontvangen voor hun product. Dat is de impuls die we nodig hebben om de hele keten draaiende te houden.”
Meer artikelen bekijken