Franse ophef over pesticiden in fruit

In Frankrijk wordt bij veel niet-biofruit residu van pesticiden aangetroffen.
In Frankrijk wordt bij veel niet-biofruit residu van pesticiden aangetroffen. - LBB

De organisatie onderzocht data van 2012 tot 2016 en weerhield negentien soorten fruit en 33 groenten waarvan de stalen representatief zijn. Het bleek dat 72,5 procent van de fruitstalen een te kwantificeren residu van pesticiden bevat. Bij groenten was dat 41,1 procent. Bij het fruit spannen druiven met 89 procent de kroon, gevolgd door clementines en mandarijnen (88,4 procent) en kersen (87,7 procent). Als meest gegeten vrucht in Frankrijk komt de appel met 79,7 procent op de achtste plaats. De uiteenlopende cijfers hebben te maken met "verschillen in gevoeligheid bij het telen", zegt...

Dit artikel is voor abonnees

Registreer u gratis om 3 meer artikels per maand te genieten

Ik wil meer artikel lezen
Ik profiteer ervan
Ik ben abonnee en
heb een account
ik meld mij aan
Ik ben abonnee en
ik wil Landbouwleven online lezen
Ik schrijf mij in

Wilt u het vervolg lezen?


Registreer u gratis om te genieten van deze voordelen

  • 3 bijkomende artikels per maand
  • Gespecialiseerde informatie : de editorials, de dossiers, het archief, multimedia...
  • Toegang tot volledige weersvoorspellingen
  • Een nooit eerder gezien leescomfort op pc, tablet en smartphone
  • De newsletters om op de hoogte te blijven van wedstrijden en het laatste nieuws uit de landbouwwereld
Gratis meer artikels lezen
Ik profiteer ervan
Ik ben abonnee en heb een account
Ik meld mij aan
Ik ben abonnee en ik wil Landbouwleven online lezen
Ik schrijf mij in
 

Meest recent

Meest recent