Startpagina Groenten

Onderzoek naar bewaring en ontdooiing witloof

Het Proefcentrum van de Nationale Proeftuin Witloof, in Herent, heeft woensdag acht nieuwe koelcellen in gebruik genomen, waarmee het onderzoek gaat voeren naar bewaar- en ontdooimethodes van witloof.

Het kreeg voor deze investering de nodige financiële middelen van het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling, BelOrta en de provincie Vlaams-Brabant.

In de Proeftuin wordt sinds 1973 onderzoek verricht naar innovatieve toepassingen voor een duurzame teeltwijze. Het gaat dan om beredeneerde bemesting, waarnemingen en waarschuwingen van plagen, de mogelijkheden van het diversifiëren van het witloofaanbod en recent ook hoe insecten op witloofwortels gekweekt kunnen worden. Op zaterdag 24 februari wordt een opendeurdag georganiseerd. De...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Groenten

Vergelijking tussen zaai-, winter- en plantuien

Groenten De uienteelt groeit aan belang in België. Tijdens de studienamiddag ‘Uien telen in een veranderend klimaat’ van het Agentschap Landbouw en Zeevisserij (ALZ) en Proefcentrum Groenteteelt (PCG) deden verschillende presentaties het verschil tussen zaai-, winter- en plantuien uit de doeken, zodat landbouwers een geïnformeerde keuze kunnen maken, met de steeds extremere weersomstandigheden in het achterhoofd.
Meer artikelen bekijken