Startpagina Wetgeving

Niet noodzakelijk minder, maar meer gerichte inkomenssteun

Op de tweede landbouwraad van dit jaar lieten alle Europese landbouwministers hun licht schijnen over de lijn van het nieuwe Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB). Directe steun blijft een belangrijk onderdeel, maar vraagt een aanpak op maat. Op het budget is het wachten tot mei.

In Brussel verzamelden de landbouwministers van de Europese Unie voor een rondetafelgesprek over het nieuwe gemeenschappelijke landbouwbeleid van de Europese Unie. Dat gaat in vanaf januari 2020. De eerste pijler, die van de directe inkomenssteun, dreigde daarin sterk te moeten wijken. Tijdens het debat schaarden de ministers zich echter achter het standpunt van de Europese Commissie, die de rechtstreekse betalingen wil behouden, al moeten ze wel eenvoudiger en doeltreffender.

...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Wetgeving

Versoepelde mestwetgeving goedgekeurd

Wetgeving Het Vlaams Parlement heeft woensdag 27 maart een aantal versoepelingen aan de mestwetgeving goedgekeurd. De meerderheidspartijen hadden met spoed een decreet ingediend dat een aantal afspraken uit het landbouwakkoord van vorige maand omzet.
Meer artikelen bekijken