Startpagina Economie

Gentse biologische gewasbescherming even effectief als chemische

Lama-antilichamen gebruiken om gewassen te beschermen? De wereld afzoeken naar micro-organismen die efficiënt teelten beschermen? Het zijn de respectievelijke queesten van Agrosavfe en Aphea.Bio, twee jonge biotechbedrijven uit het Gentse. Participatiemaatschappij Vlaanderen (PMV) zag mooie toepassingen voor de Vlaamse landbouw, en investeerde fors.

De lijst met toegelaten gewasbeschermingsmiddelen wordt steeds korter. De publieke opinie kijkt almaar wantrouwiger naar chemische fytoproducten, terwijl vele biologische pesticiden kampen met wisselend succes in het open veld. Twee jonge Gentse biotechbedrijven maken zich sterk dat hun producten de doeltreffendheid van chemische middelen combineren met de voordelen van biologische bestrijding....

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Economie

Milde melkaanvoer in Europa

Economie Raf Beyers, adviseur bedrijfsontwikkeling en risk management bij United Experts, overliep op 20 maart met ons de financiële wereldsituatie en de internationale zuivelmarkten. De melkpoederprijzen gaan nog steeds in dalende lijn. Op de GDT-veiling werd 27% minder product verkocht dan vorig jaar.
Meer artikelen bekijken