Startpagina Actueel

Schauvliege kiest niet bio of gangbaar

Vlaanderen moet geen keuze maken voor biologische of gangbare landbouw, maar beide landbouwsystemen naast elkaar laten bestaan. Dat betoogde landbouwminister Joke Schauvliege (CD&V) tijdens een vergadering van de landbouwcommissie in het Vlaams Parlement. “We moeten vooral koesteren wat de voordelen van beide systemen zijn en stimulansen geven om die nog te verbeteren.”

In een commissievergadering Landbouw vroeg Francesco Vanderjeugd van de liberale Open Vld hoe landbouwminister Joke Schauvliege aankijkt tegen felle kritiek die ethicus en activist Stijn Bruers uit over de biologische sector. Volgens Bruers vergt de biologische landbouw teveel ruimte. Wanneer alle landbouw biologische landbouw zou worden, dan gaat dat ten koste van de natuur. Vanderjeugd zei te willen weten hoe de minister de kritische kanttekeningen inschat, en welke opportuniteiten ze ziet voor de biologische landbouw in België....

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

Fruitboeren vrezen voorspelde nachtvorst

Akkerbouw De lagere temperaturen van de afgelopen dagen en de voorspelde nachtvorst kan tot grote schade leiden bij de fruitkwekers in Limburg. Zowel woensdag- als donderdagnacht (17 en 18 april) zullen de fruitkwekers alle middelen bovenhalen om te voorkomen dat de temperatuur in hun plantages onder het vriespunt zakt. “Al vanaf -1°C kan er schade optreden”, zo zegt Danny Bylemans van PC Fruit in Velm (Sint-Truiden).
Meer artikelen bekijken