Startpagina Vleesvee

Boerenbond veroordeelt met klem fraude Verbist

Boerenbond stelt in een mededeling verbijsterd en geschokt te zijn door het bericht dat fraude met vlees vastgesteld werd in vleesbedrijf Veviba in Bastogne. Boerenbond noemt de feiten onaanvaardbaar voor Boerenbond en voor haar vleesveeproducenten, die dag in dag uit met veel zorg en toewijding hun dieren verzorgen en de regels naleven.

Leestijd : 1 min

“Het is meer dan dringend tijd dat de slachthuissector zich ernstig bezint en maatregelen neemt om de malafide praktijken in bepaalde slachthuizen een halt toe te roepen”, aldus de vereniging.

Boerenbond vraagt dat minister Ducarme en het FAVV samen met de gerechtelijke instanties deze zaak tot op het bot uitzoeken en ook snel duidelijkheid creëren voor de consumenten en voor onze handelspartners. “Deze zaak eist een krachtdadig optreden. Dit is de enige manier om het vertrouwen van de consument in Belgisch rundsvlees te behouden”, waarschuwt het syndicaat.

“Wij zijn het meer dan beu dat onze landbouwers voor de zoveelste keer op rij de rekening gepresenteerd dreigen te krijgen voor de wantoestanden in bepaalde slachthuizen”, zegt Boerenbondvoorzitter Sonja De Becker in een eerste reactie.

Lees ook in Vleesvee

Meer artikelen bekijken