Startpagina Actueel

sp.a eist hoofd van FAVV-topman

Oppositiepartij sp.a vraagt dat de topman van het Federaal Voedselagentschap (FAVV) ontslag neemt. Die vraag komt er na het schandaal rond gesjoemel met vlees bij het vleesverwerkend bedrijf Veviba. Het voedselagentschap had kordater moeten optreden en beter moeten communiceren, zeker omdat het niet de eerste voedselcrisis is, zo zei sp.a-Kamerlid Annick Lambrecht maandag in "De ochtend".

Vandaag (12 maart) komt de Kamercommissie Volksgezondheid in spoedberaad bijeen. Onder meer het Federaal Voedselagentschap en minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) gaan er uitleg geven. Sp.a-Kamerlid Annick Lambrecht wil alvast duidelijke antwoorden over de rol en de werking van het Voedselagentschap en een debat over de prijszetting van vlees. Lambrecht is niet mals voor het FAVV. "De eieren-crisis ligt ruim zes maanden achter ons en opnieuw wordt de consument geconfronteerd met een voedselschandaal. En opnieuw rijzen twijfels over de rol en werking van het Agentschap...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

Duurzame bemesting van aardappelen

Aardappelen BELFertil en Belgapom bieden telers, teeltbegeleiders en adviseurs een gloednieuwe website aan rond duurzame bemesting van aardappelen. Je vindt er informatie en praktische tips om de efficiëntie van de bemesting te optimaliseren.
Meer artikelen bekijken