Startpagina Paarden

Hengstenkeuring New Forest

Op de NF-hengstenkeuring van zondag 4 maart 2018 in Kuringen werden geen nieuwe hengsten weerhouden. Geen enkele kandidaat-dekhengst doorstond de selectieprocedure.

Leestijd : 1 min

“Dan moeten de oudere goedgekeurde hengsten maar het mooie weer maken”, besloot voorzitter Claude Roggen. Een van hen is de bruine Sulaatik's Mancinie die reserve-kampioen 2018 werd. Goedgekeurd in 2011 liep hij al vrij snel Z-dressuur en behaalde als zesjarige de Alta-beker in Ermelo (NL) wat weinige NF- goedgekeurde dekhengsten hem voordeden. Zijn loopbaan ging snel: prestatie sporthengst, Z2 dressuur, ZZ springen en B-eventing. Met een andere amazone behaalde hij identieke resultaten met als recent topmoment: kampioen ZZ springen KNHS Groningen.

B.L.

Lees ook in Paarden

Paarden op de weide: veel lof maar sterk onderschat

Paarden Voor elke paardenhouder is het je van het als het weideseizoen aanbreekt. Trouwens, wie ziet niet graag grazende paarden in alle vrijheid evolueren op de weide? Er is nochtans een keerzijde aan de medaille: in veel gevallen – gebrek aan weiland indachtig – krijgt het gras de genadeslag alvorens de groei echt van start gaat!
Meer artikelen bekijken