Startpagina Actueel

Copa-Cogeca: Brexit mag handel niet schaden

Copa-Cogeca verwelkomt EU-richtlijnen voor de toekomstige handelsrelatie tussen de EU en het Verenigd Koninkrijk. Het gaat om richtlijnen die de voorzitter van de Europese Raad, Donald Tusk, heeft opgesteld. Volgens de koepelorganisatie van landbouwers en agrarische coöperaties moet de EU inzetten op zo open mogelijke handel.

Copa-Cogeca stuurde haar positieve oordeel over de richtlijnen van Tusk aan de hoofdonderhandelaar van de EU, de Franse ex-minister van landbouw Michel Barnier. Copa-Cogeca zegt te vrezen dat met de ‘Brexit’ de landbouw en agribusiness aan beide kanten van de Noordzee geschaad te worden.

“Het is belangrijk elke ontregeling van de handel te minimaliseren”, aldus Copa-voorzitter Joachim Rukwied. “De Europese boeren en agrarische coöperaties zijn stellig overtuigd dat, afhankelijk van de garanties die worden verkregen, het Verenigd Koninkrijk in de...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

Doordacht maaibeheer: waar let ik op?

Akkerbouw Er zijn dit jaar grote verschillen in grasstand waar te nemen tussen verschillende percelen. Dat is niet verwonderlijk, gezien de grote verschillen in beheer, waartoe we gedwongen werden door deze zeer natte winter en door de natte voorjaarsperiode.
Meer artikelen bekijken