Startpagina Actueel

Waalse landbouworganisaties gaan actie voeren

Een aantal Waalse landbouworganisaties gaat, naar aanleiding van de fraude bij het slachthuisbedrijf Veviba in Bastenaken, actie voeren. Federatie Fugea roept de rundveehouders op om op 19 maart naar Brussel te trekken, vooral om te pleiten voor een betere prijs en minder importen. Ondertussen heeft het ketenoverleg besloten dat resultaten van controles in de vleessector transparanter moeten worden gecommuniceerd.

Andere organisaties zoals Boerenbond nemen daar niet aan deel. De Waalse landbouworganisatie FWA wil dan weer woensdag haar stem laten horen in het Waalse parlement. Met haar protestactie in Brussel wil Fugea vooral aandacht vragen voor de kleinschalige (familie)bedrijven in de sector, tegen de agro-industrie en de massale import van vlees. Details over de betoging -waar in Brussel en met hoeveel leden- zijn nog niet bekend. Woensdag om 13 uur trekt de FWA, samen met de vrouwenorganisatie UAW en jongerenorganisatie FJA, naar het Waalse parlement. Ze zullen er ontvangen worden door de...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

Prijs van sojabonen is terug stijgend

Economie In Brazilië is intussen 60% van de sojabonen geoogst. Als de lagere productievoorspelling van het Conab er uitkomt en als de Chinezen terug meer importeren, dan lijkt er nog weinig ruimte voor prijsdaling.
Meer artikelen bekijken