Startpagina Pluimvee

Opnieuw vogelgriep in Nederland

In Nederland is dinsdag (13 maart) vogelgriep vastgesteld bij een eendenbedrijf met 29.000 dieren. Het gaat om een bedrijf in Kamperveen, in het Oosten van Nederland op circa 170 km van de Belgische grens. Dat blijkt uit een melding van het Nederlandse ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

Het bedrijf in Kamperveen werd in 2014 en 2016 ook al geraakt door een uitbraak van vogelgriep. De Nederlandse variant van de FAVV, de NVWA, ruimt het bedrijf. Een naastgelegen bedrijf wordt preventief geruimd. Het bedrijf is besmet met een H5-virus, waarschijnlijk van de hoog pathogene en dus gevaarlijkste variant.

Zoals gebruikelijk is in een straal van 10 km rond het besmette bedrijf een veiligheidszone ingesteld. Dat betekent dat per direct geen pluimvee, eieren, pluimveemest en gebruikt strooisel in dit gebied mag worden vervoerd....

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Pluimvee

Ophokplicht pluimvee vervalt in heel Nederland

Pluimvee De ophokplicht voor pluimvee geldt niet meer in het vakantiepark Limburgse Peel en in de regio Gelderse Vallei, zo heeft de Nederlandse minister van Landbouw Piet Adema woensdag 24 april bekendgemaakt. Daarmee is de plicht in heel Nederland vervallen.
Meer artikelen bekijken