Startpagina Actueel

5 miljoen voor gezonde schoolvoeding

België ontvangt voor volgend schooljaar zo'n 5 miljoen om fruit, groenten en melk te bedelen in de scholen. Dat heeft de Europese Commissie donderdag meegedeeld. Doel is kinderen al vroeg te leren waar voeding vandaan komt, en hoe goed gezonde voeding smaakt.

Leestijd : 1 min

Europa zet elk schooljaar 150 miljoen opzij voor de verdeling van groenten en fruit op school, en doet daar nog eens 100 miljoen bovenop voor melk en andere zuivelproducten. Tijdens het schooljaar 2016-2017 profiteerden miljoenen kinderen in bijna 80.000 Europese scholen van het programma. Er werd meer dan 74.000 ton groenten en fruit verdeeld, en ruim 285.000 ton zuivelproducten.

"Europese landbouwers voorzien ons van hoogwaardig, veilig en gezond voedsel. Via de schoolregeling genieten onze jongste burgers de gezondheidsvoordelen van deze producten, terwijl ze ook op jonge leeftijd leren waar ons voedsel vandaan komt en het belang van smaak en voedingswaarde ontdekken", stelt eurocommissaris voor Landbouw Phil Hogan. Hogan maakte intussen ook de nationale toewijzingen voor het schooljaar 2018-2019 bekend.

België mag rekenen op 3,4 miljoen voor de aanschaf van groenten en fruit en 1,6 miljoen voor melk en zuivelproducten. De verdeling wordt eind deze maand formeel goedgekeurd. In het schooljaar 2016-2017 waren appels het meest verstrekte fruit, samen met peren, pruimen, perziken, nectarines, sinaasappelen, aardbeien en bananen. Wortelen, tomaten, komkommers en paprika's waren de populairste groenten.

Belga

Lees ook in Actueel

Meer artikelen bekijken