Startpagina Veeteelt

Zelfstandigen in vleessector krijgen uitstel van betaling voor sociale bijdragen

De zelfstandigen in de vleessector die getroffen zijn door het schandaal bij vleesbedrijf Veviba, moeten hun sociale bijdragen voor heel 2018 pas volgend jaar betalen. Dat heeft minister van Zelfstandigen Denis Ducarme (MR) beslist.

Leestijd : 1 min

"De vleessector is uiteraard getroffen door de Veviba-affaire en de illegale praktijken van zijn exploitanten", zegt Ducarme in een communiqué. "Voor de zelfstandigen stel ik nu meteen maatregelen in het werk in termen van de betaling van hun sociale bijdragen." Getroffen zelfstandigen zullen een aanvraag kunnen indienen om de sociale bijdragen voor de vier kwartalen van 2018 met een jaar uit te stellen. De sector als geheel wordt daarvoor erkend als 'sector in crisis'.

Lees ook in Veeteelt

PAS-reeks (8): Wat betekent het stikstofdecreet voor gemengde veebedrijven?

Veeteelt Op 22 februari 2024 werd het stikstofdecreet gepubliceerd. Daarin zijn de reductiedoelstellingen voor de verschillende diercategorieën opgenomen. Een exploitant kan de PAS-referentie 2030 ook realiseren binnen het geheel van de diersoorten varkens, pluimvee en rundvee op het bedrijf. Dit is het principe van ‘intern salderen’.
Meer artikelen bekijken