Startpagina Akkerbouw

Voor de eerste maal aardappelrassen voor thuisverkoop beproefd

Nadat we de resultaten van de rassenproeven voor friet- en chipsrassen hebben gegeven, publiceren we hierbij het rassenonderzoek dat gedaan werd voor de variëteiten voor thuisverkoop.

Voor het eerst werden op twee locaties (Langemark en Kruishoutem) proeven aangelegd met de focus op thuisverkoop. Er werd voor deze eerste keer hoofdzakelijk gekozen voor rassen die reeds gekend zijn. Hierbij werd een keuze gemaakt tussen rassen die eerder vastkokend zijn en waar dus de kookkwaliteit vooral van belang is. Anderzijds werden ook rassen opgenomen die eerder frietgeschikt zijn. Op beide proefplaatsen werden 9 rassen geplant....

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Akkerbouw

Correct rekenen met dierlijke mest

Maïs Op heel wat percelen in Vlaanderen wordt een groot deel van de bemesting ingevuld met dierlijke mest. Gebruik van dierlijke mest vraagt een beredeneerde aanpak. Hoe kies ik de juiste mestsoort? Hoeveel dien ik wanneer toe? Op welke manier? De variabele samenstelling van dierlijke mest en inschatten hoeveel of wanneer de aanwezige nutriënten vrijkomen, zijn belangrijke aandachtspunten.
Meer artikelen bekijken