Startpagina Melkvee

Hoe zich staande houden in de melkveehouderij van de toekomst

De maatschappij evolueert snel, en daar is de melkveehouderij geen uitzondering op. Niet alleen veranderen de koeien nog steeds met een stijgende melkproductie, maar ook de markt en maatschappij veranderen. Moet de melkveehouderij zich aanpassen aan de markt, of moet de markt zich maar eens aanpassen aan de melkveehouderij?

Het is een vraag waarbij stilgestaan werd op het symposium melkveehouderij tijdens de afgelopen Agridagen in Ravels: hoe om te gaan met veranderende omstandigheden? Hoofdredacteur René van Buitenen van het Nederlandse landbouwtijdschrift Zuivelzicht toonde hoe gedifferentieerd de vragen/eisen vanuit de markt zijn geworden. Melkveehouders Luc Nouwen (Balen) en Antoon Vissers (Tholen, NL) vertelden hoe zijn zich wapenen voor de toekomst. Jelle Goossens (Rikolto, vroeger Vredeseilanden) kwam misschien wel met het opmerkelijkste voorstel naar...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Melkvee

Goed gefokte melkveevaarzen kalven tussen de 22 en 24 maanden af

Melkvee Het doel van een succesvolle jongveeopfok is om de eerste kalving te bereiken vanaf een leeftijd van 22 maanden, en dit met hetoog op gezondheid, hoge productie en lang leven. Er zijn talloze manieren waarop kalveren en vaarzen zeer succesvol grootgebracht kunnen worden. Nieuwe inzichten en hot topics hebben sommige courante adviezen de laatste jaren gewijzigd.
Meer artikelen bekijken