Startpagina Groenten

Eerste zoete puntpaprika van het seizoen aan de klok bij BelOrta

Vandaag worden bij BelOrta de eerste zoete puntpaprika’s van het jaar geveild. De rode puntpaprika’s werden aangeleverd door producent ALNICA uit Duffel en aangekocht door Gemex voor een prijs van 3,44 € per kilogram. De gele puntpaprika’s werden aangeleverd door producent GROBAR uit Berlaar en eveneens aangekocht door Gemex voor een prijs van 2,96 € per kilogram.

Leestijd : 1 min

Bij BelOrta zijn de zoete puntpaprika’s verkrijgbaar in de kleuren rood, oranje en geel. In 2017 werden bij BelOrta ongeveer 1.900.000 kg zoete puntpaprika’s aangevoerd. In 2018 breidt het areaal van de gele en oranje zoete puntpaprika’s uit.

De zoete puntpaprika blijft erg populair als smaakmaker in zowel traditionele gerechten als in Mediterrane bereidingen met haar bijzonder zoete smaak. Een verse puntpaprika is een knapperige en sappige vrucht die zowel rauw, gekookt als gebakken in veel gerechten uitstekend past. Als je de zoete puntpaprika gaat grillen in de oven of op de barbecue komt de karakteristieke zoete smaak nog meer naar boven.

Belorta

Lees ook in Groenten

Vergelijking tussen zaai-, winter- en plantuien

Groenten De uienteelt groeit aan belang in België. Tijdens de studienamiddag ‘Uien telen in een veranderend klimaat’ van het Agentschap Landbouw en Zeevisserij (ALZ) en Proefcentrum Groenteteelt (PCG) deden verschillende presentaties het verschil tussen zaai-, winter- en plantuien uit de doeken, zodat landbouwers een geïnformeerde keuze kunnen maken, met de steeds extremere weersomstandigheden in het achterhoofd.
Meer artikelen bekijken