Startpagina Actueel

GAIA mag slagerijketen Renmans niet linken aan mishandelde slachtpaarden in Argentinië

Dierenrechtenorganisatie GAIA mag niet zeggen dat slagerijketen Renmans de mishandeling van Argentijnse slachtpaarden ondersteunt. Bovendien mag GAIA het cliënteel van Renmans ook geen beelden tonen van mishandelde paarden met de bedoeling Renmans ervan te beschuldigen de Argentijnse paardenmishandeling te ondersteunen en/of er deel aan te hebben.

Dat staat het in het arrest dat het Brusselse hof van beroep in kort geding velde op 26 maart, zo meldt GAIA zondag op zijn website.

Renmans eiste ook dat het GAIA zou verboden worden om op gelijk welke wijze publiekelijk te communiceren over de link tussen Renmans die Argentijns paardenvlees verkoopt en de mishandeling van Argentijnse paarden. De slagerijketen vroeg ook 12.000 euro schadeloosstelling voor haar advocaten. Maar die twee eisen vond het hof van beroep te vergaand. "Ik ben ontgoocheld, maar we laten ons niet monddood maken", aldus GAIA-...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

Het herkauwproces en mogelijke probleemsituaties bij schapen

Schapen Schapen zijn herkauwers. Dat betekent dat ze via een complex magensysteem cellulose- en vezelrijke planten kunnen benutten om zich te voeden. We gaan in dit artikel dieper in op hoe dit verteringsproces verloopt, maar ook op eventuele problemen die we als veehouder kunnen ervaren als er bij de vertering iets verkeerd loopt, zoals groenkauwen of enterotoxaemie.
Meer artikelen bekijken