Startpagina Economie

Nieuwe CEO voor Vion

Vion heeft Ronald Lotgerink (57) benoemd als nieuwe CEO. Lotgerink is afkomstig van vleeswaren- en conservenbedrijf Zwanenberg Food Group en zal per 1 september aan de slag gaan. Lotgerink volgt de Vlaming Francis Kint op. Kint op zijn beurt maakt de overstap naar het beursgenoteerde Ter Beke uit Waarschoot.

Lotgerink begon zijn loopbaan bij KPMG. Hij trad in 1989 aan als financieel directeur bij Zwanenberg Food Group en werd in 2007 benoemd tot CEO. Opmerkelijk is dat Lotgerink sinds 2014 ook lid is van de raad van commissarissen van Vion. Lotgerink heeft dus al 3 jaar tamelijk intensief in de keuken van het vleesbedrijf gekeken.

“Vion en de agrarische sector en voedingsindustrie zijn voor Ronald goede bekenden. Hij is zeer goed thuis in de uitdagingen van de internationale vleesmarkten en heeft uitgebreide ervaring met merkproducten, huismerken en de...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Economie

Landbouwconjunctuur licht verbeterd ondanks natte weersomstandigheden

Actueel De conjunctuurindex van de Vlaamse land- en tuinbouw stijgt lichtjes. De tevredenheid over de komende 6 maanden is toegenomen, terwijl de beoordeling van de afgelopen 6 maanden iets afneemt. Dat blijkt uit de zesmaandelijkse landbouwconjunctuurenquête van het Agentschap Landbouw en Zeevisserij (ALZ) waaraan 448 landbouwers uit het Landbouwmonitoringsnetwerk (LMN) in maart hebben deelgenomen.
Meer artikelen bekijken