Startpagina Actueel

Meer landbouwers melden zich met psychische problemen

In 2017 betaalde de vzw Boeren op een Kruispunt 402 huisbezoeken van gespecialiseerde psychologen aan landbouwers die om advies gevraagd hadden. In vergelijking met vorige jaren 2016 (286) en 2015 (302) is dit een felle stijging. Dat staat te lezen in het Jaarverslag 2017 van de vzw Boeren op een Kruispunt dat Belga mocht inkijken.

De vzw Boeren op een Kruispunt bestaat elf jaar. Belangrijkste doelstelling is het welzijn van boeren en tuinders verhogen. Negentig procent van hun tijd besteden de hulpverleners aan de persoonlijke begeleiding van gezinnen in nood. Daarnaast doen ze ook aan preventie en sensibilisering via lezingen en ten slotte is er ook wekelijks contact met het beleid om bijvoorbeeld beleidsondersteunende informatie te laten doorstromen naar de mensen die iets aan de structurele problemen willen doen.

In de elf jaar van haar bestaan kreeg de vzw in totaal 2.140...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

Bruine roest breidt uit in wintertarwe

Granen Waarnemingen in graanpercelen tonen een zekere uitbreiding van bruine roest, zo meldt het Landbouwcentrum Granen Vlaanderen (LCG). Septoria blijft uiteraard aanwezig en zal door het buiige weer verder moeten opgevolgd worden. Ook de gevoelige variëteiten voor gele roest moeten in het oog worden gehouden.
Meer artikelen bekijken