Startpagina Actueel

Nieuw besluit nodig over biogasinstallatie

Vlaams Milieuminister Joke Schauvliege moet een nieuwe beslissing nemen over de biogasinstallatie in Ternat. Schauvliege had het beroep van de omwonenden tegen de milieuvergunning deels gegrond verklaard en bijzondere voorwaarden toegevoegd, maar dat besluit is vernietigd door de Raad van State.

Landbouwer Rudy Bayens kreeg in 2009 een eerste keer een milieuvergunning voor de plaatsing van een biogasinstallatie voor de productie van elektriciteit met een verwerkingscapaciteit van 12.000 ton per jaar. Naast mest zou ook 1.000 ton eigen energiegewassen in de installatie verwerkt worden.

In 2014 diende hij een nieuwe milieuvergunningsaanvraag in waarbij de installatie compacter zou worden en het aantal transportbewegingen zou afnemen. Bij besluit van 18 december verleende de deputatie opnieuw de gevraagde vergunning. Uiteindelijk zou de...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

Prijs van sojabonen is terug stijgend

Economie In Brazilië is intussen 60% van de sojabonen geoogst. Als de lagere productievoorspelling van het Conab er uitkomt en als de Chinezen terug meer importeren, dan lijkt er nog weinig ruimte voor prijsdaling.
Meer artikelen bekijken