Startpagina Actueel

‘Pano’-reportage over veilingbeleid lokt reactie uit

Woensdagavond zond Eén de reportage "Knolraap en lof, schorseneren en prei. Waar loopt het mis voor de boer" uit. Het VRT-programma ‘Pano’ liet daarin Vlaamse fruit- en groenteboeren aan het woord die de veilingen van wanbeleid beschuldigen. De reacties op sociale media bleven niet uit en drukten onder meer Boerenbond in de verdediging.

Reporter Greet Pluymers van "Pano" onderzocht de lage prijzen waarmee veel Belgische telers genoegen moeten nemen wanneer ze leveren aan de veiling. Klokkenluiders spreken over fraude en oneigenlijk gebruik van Europese subsidies. Verder wordt ook het systeem van de klok aan de kaak gesteld: is het wel verdedigbaar om onder de kostprijs te verkopen?

Meer dan een half miljoen kijkers bekeek het programma. Op...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

Landsbond Pluimvee vecht ministerieel besluit over kalkoenen aan

Pluimvee De Landsbond Pluimvee, de sectororganisatie voor pluimveehouders, heeft na overleg met de Vlaamse kalkoenenhouders, een verzoekschrift neergelegd bij de Raad van State tot vernietiging van het ministerieel besluit van 22 december 2023 van de Vlaamse regering tot vaststelling van de minimumvoorschriften voor de bescherming van kalkoenen.
Meer artikelen bekijken