Startpagina Actueel

Nederlandse ophokplicht opgeheven

Nederlandse boeren hoeven hun pluimvee niet langer binnen te houden. Minister Carola Schouten van Landbouw trekt de ophokplicht met ingang van vrijdag in. Het gevaar van vogelgriep is zo klein geworden dat de maatregelen niet meer nodig zijn.

Ook de verplichting voor bijvoorbeeld kinderboerderijen om hun pluimvee af te schermen gaat van tafel. Wel moeten pluimveebedrijven zich nog houden aan hygiëneregels als iemand de stal of het erf betreedt. De kans op besmetting met het virus, dat werd overgebracht door wilde watervogels, is volgens de experts die Schouten raadpleegde "duidelijk afgenomen".

Ook in de buurlanden van Nederland lijkt de uitbraak over het hoogtepunt heen. Dat is volgens deskundigen te danken aan het ingetreden voorjaar. De wilde vogels die de ziekte onder de leden hebben...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

Bomen en struiken planten in het voorjaar

Groenvoorziening Een boom of struik planten? Daar is toch niets moeilijk aan: putje maken, boom erin en dichtgooien, en met een beetje geluk is hij zo aan de groei. Maar toch... wie graag heeft dat de boom goed gedijt, mooi recht groeit en overvloedig bloeit en/of vruchten voortbrengt, of dat de haag langer meegaat dan enkele jaren, kan best wat meer aandacht besteden aan het plantritueel. En aangezien de vroege lente zeer geschikt is voor het aanplanten van bomen en struiken, geven we graag wat tips en goede raad.
Meer artikelen bekijken