Startpagina Economie

Faircoop lanceert ‘eerlijke’ boter

Faircoop heeft onder de merknaam Fairebel het naar eigen zeggen eerste 'eerlijk' boterproduct in ons land gelanceerd. Deze boter is volgens de coöperatieve 'fair' omwille van de lokale melkproductie, de eerlijke prijzen voor de producenten en het respect voor dierenwelzijn. Faircoop werkt voor de productie van boter samen met het zuivelbedrijf Olympia in Herfelingen, een plaats niet ver van Halle.

Faircoop zegt in 2017 9,3 miljoen liter melk te hebben verkocht. De onderneming werd in 2009 opgericht met als doel bewerkstellingen dat melkveehouders hun kostprijs terugbetaald krijgen, inclusief een fatsoenlijk loon. Ze doet dat door melk van melkveehouders gezamenlijk te verkopen aan grootwatenhuizen, onder het eigen merk Fairebel. Daarbij wordt iedere schakel volgens de organisatie een correct loon gegarandeerd. Faircoop telt momenteel circa 500 melkproducenten en 1.000 verbruikers als leden.

...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Economie

Landbouwconjunctuur licht verbeterd ondanks natte weersomstandigheden

Actueel De conjunctuurindex van de Vlaamse land- en tuinbouw stijgt lichtjes. De tevredenheid over de komende 6 maanden is toegenomen, terwijl de beoordeling van de afgelopen 6 maanden iets afneemt. Dat blijkt uit de zesmaandelijkse landbouwconjunctuurenquête van het Agentschap Landbouw en Zeevisserij (ALZ) waaraan 448 landbouwers uit het Landbouwmonitoringsnetwerk (LMN) in maart hebben deelgenomen.
Meer artikelen bekijken