Startpagina Actueel

Belg aan het hoofd van European Milk Board

De Belg Erwin Schöpges is de nieuwe voorzitter van de European Milk Board, een organisatie van melkveehouders. Dat meldt de organisatie, nadat de beslissing dinsdag genomen werd tijdens de algemene vergadering.

Leestijd : 1 min

Schöpges volgt de Duitser Romuald Schaber op, die na 12 jaar de fakkel doorgeeft. De 53-jarige Belgische melkboer is sinds de oprichting van de EMB een hevige voorvechter van een evenwichtig melkbeleid, klinkt het in de mededeling. "Solidariteit, samenwerking en gelijkheid zijn centrale principes binnen het werk van de Europese melkproducenten", aldus Schöpges.

"We blijven met enthousiasme werken aan een melkproductie die de productiekosten dekt, inclusief een evenwichtig loon, en die duurzaam is voor de consument en de producenten, zowel in de EU als in de ontwikkelingslanden." De European Milk Board groepeert 20 organisaties in heel Europa, waaronder de Belgische Flemish Milk Board (FMB) en Milcherzeuger Interessengemeinschaft (MIG), en vertegenwoordigt ongeveer 100.000 melkproducenten.

De organisatie pleitte vorig jaar onder meer voor een verdubbeling van de interventieprijs van melkpoeder.

Belga-Landbouwleven

Lees ook in Actueel

Meer artikelen bekijken