Startpagina Varkens

Poll van de week: Slimme varkens

Het gesprek met Bruers deed veel stof opwaaien op de redactie. Hij sprak argumenten uit tegen biolandbouw, vóór ggo’s maar ook vóór veganisme. Graag horen we wat u denkt over één van die argumenten: dat varkens slimmer zijn dan peuters.

Leestijd : 2 min

Dagelijks schotelt de redactie u heel wat actualiteit voor. Landbouwleven is dan ook benieuwd naar hoe u die actualiteit beleeft. Laat ons weten wat uw mening is, en vul onze wekelijkse poll in. Op die manier klinkt uw stem sterker door.

Wilt u meer uitleg geven bij uw keuze? Heeft u een standpunt dat meer verheldering behoeft? Reageer onderaan dit artikel, op Facebook, via een mail naar redactie@landbouwleven.be of met een brief naar Redactie Landbouwleven, Koningsstraat 100, 1000 Brussel.

De poll van deze week

De resultaten van vorige week

In de vorige online poll vroegen we lezers naar wat ze verwachten van de nieuwe Europese richtlijn tegen oneerlijke handelspraktijken. Ongeveer de helft van de 24 respondenten verwacht een stevige stok achter de deur in onderhandelingen met afnemers. 38  % gaat er echter van uit dat die afnemers de richtlijn zullen kunnen ontwijken. 13  % ten slotte geeft aan dat het voor hen niet uitmaakt: zij verkiezen de korte keten.

3145-poll

Lees ook in Varkens

Mobiele buitenstal verhoogt dierenwelzijn bij biologische varkens

Varkens Mobiele buitenstallen zien we in Vlaanderen doorgaans vooral voor vlees- of legkippen. Dankzij een nieuw stalsysteem kunnen nu ook zeugen met hun biggen buiten op de weide rondlopen. De biologische varkenshouderij De Vleterbeek uit Poperinge is volgens BioForum de eerste met zo’n mobiele buitenstal.
Meer artikelen bekijken