Startpagina Actueel

Veertiendaagse van het Belgisch rundvlees van 5 tot 20 mei

VLAM zet van 5 tot 20 mei het Belgisch rundvlees in de kijker tijdens de veertiendaagse van het rundvlees. "De klemtoon van de campagne ligt niet op het aansturen om vlees te eten, wel om de herkomst van vlees van eigen bodem naar voren te schuiven", zegt Liliane Driesen, woordvoerster van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing vzw (VLAM).

Leestijd : 1 min

VLAM trekt naar de consument met foodtrucks en wil hen via proeverijen laten kennismaken met de verschillende Belgische runderrassen. Daarnaast zijn er degustaties op verschillende verkooppunten. De rundvleescampagne zal in die verkooppunten zichtbaar zijn: zowel de zelfstandige slagers als enkele supermarktketens doen mee.

De slogan luidt: "Varieer met smaak. Rundvlees van bij ons". "Alle leden van de landsbond krijgen het materiaal om promotie te voeren en kunnen op eigen houtje de affiches omhooghangen", zegt Driesen. VLAM betrekt daarnaast de horecasector bij de campagne. Zo stelt de organisatie productfiches ter beschikking die de consument informeren over specifieke eigenschappen van elk runderras. België kent vele runderrassen. Het belangrijkste runderras dat in ons land wordt gehouden, is het Belgisch Witblauw, maar er zijn ook veehouders die andere rassen kweken zoals Rood Ras, Witrood Ras, Charolais, Blonde d'Aquitaine, Hereford, Roodbont Ras en Limousin.

Belga

Lees ook in Actueel

Meer artikelen bekijken