Startpagina Actueel

Juncker stelt Walen gerust: steunfondsen blijven

Een week na de presentatie van de voorstellen voor de nieuwe Europese meerjarenbegroting heeft Europees Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker in Namen de Waalse parlementsleden proberen gerust te stellen over de veranderingen aan het landbouw- en cohesiebeleid. Waals minister-president Willy Borsus meldde na afloop van zijn onderhoud met Juncker dat Wallonië als zogenaamde overgangsregio ook na 2020 nog steeds in aanmerking zou komen voor steunfondsen.

Juncker stelde vorige week voor dat de Europese Unie in de periode van 2021 tot en met 2027, rekening houdend met de inflatie, maximaal €1.279 miljard zou mogen uitgeven. Dat is 1,11 % van het Europese bruto nationaal inkomen. Achter dat bedrag gaan wel een aantal hervormingen schuil, waaronder besparingen met ongeveer 5 % in het gemeenschappelijk landbouwbeleid en het cohesiebeleid. In Wallonië is men ongerust over die besparingen. Via de provincies Luik, Henegouwen, Namen en Luxemburg geniet Wallonië momenteel van het statuut van overgangsregio (bbp per inwoner tussen 75 en 90...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

Doordacht maaibeheer: waar let ik op?

Akkerbouw Er zijn dit jaar grote verschillen in grasstand waar te nemen tussen verschillende percelen. Dat is niet verwonderlijk, gezien de grote verschillen in beheer, waartoe we gedwongen werden door deze zeer natte winter en door de natte voorjaarsperiode.
Meer artikelen bekijken