Startpagina Actueel

Eco2: Natuur verzorgen voor betere natuur en beter boeren

Eco2 viert zijn vijfjarig bestaan en dat wordt ook in alle provincies gevierd. In het Oost-Vlaamse Maldegem kwamen Boerenbond-voorzitter Sonja De Becker en Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw Joke Schauvliege meevieren. Beiden waren blij met de erkenning van het Agrobeheerscentrum als natuur- en milieuvereniging, maar ook de landbouw wint bij oordeelkundig natuurbeheer.

Secretaris bij Agrobeheercentrum Eco2 Bart Schoukens toonde zich bij de viering van vijf jaar Eco2 trots op het traject dat de Agrobeheergroepen in Vlaanderen hebben afgwerkt. Vlaanderen telt er nu 31, verdeeld over alle provincies, al loopt de provincie West-Vlaanderen iets achter. De reden hiervoor hoeft niet ver gezocht te worden: waar landbouwgrond het duurst is, ligt de nadruk het meest op het landbouwkundig maximaliseren van elke vierkante meter. Maar ook in West-Vlaanderen zijn er een aantal bestaande agrobeheergroepen, en zijn er...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

Edito: Ook voor boer moet je (levenslang) leren

Edito De schooltijd – lang of kort, leuk of saai – is dikwijls een memorabele periode. Als jongere moet je dan ook voor het eerst belangrijke keuzes maken. Kiezen voor een landbouwgerichte opleiding is vandaag de dag geen evidentie meer.
Meer artikelen bekijken