Startpagina Veeteelt

Melkveehouder strijdt tegen CETA

Limburger Luc Hollands is geen zwijger. Zijn temperament en engagement maakten van hem hét gezicht van het boerenverzet tegen het vrijhandelsakkoord met Canada. Ook nu het verdrag al deels in uitvoering is, geeft hij de strijd niet op. “Het stopt als één van de lidstaten of regio’s nee zegt. We hebben nog hoop.”

België is bezig het Comprehensive Economic and Trade Agreement (CETA), een vrijhandelsverdrag tussen Europa en Canada, te ratificeren. Het is al gedeeltelijk in werking. Deze week luistert het Vlaams Parlement nog naar een aantal betrokkenen. Daar is dit keer geen enkele landbouwer bij. Nochtans was ABS-voorzitter Hendrik Vandamme voorgedragen, als vervanger voor de Canadese boerenleider Jan Slomp....

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Veeteelt

Landsbond Pluimvee vecht ministerieel besluit over kalkoenen aan

Pluimvee De Landsbond Pluimvee, de sectororganisatie voor pluimveehouders, heeft na overleg met de Vlaamse kalkoenenhouders, een verzoekschrift neergelegd bij de Raad van State tot vernietiging van het ministerieel besluit van 22 december 2023 van de Vlaamse regering tot vaststelling van de minimumvoorschriften voor de bescherming van kalkoenen.
Meer artikelen bekijken