Startpagina Veeteelt

Afrikaanse varkenspest: aanbevelingen voor het jachttoerisme in Oost-Europa

Het FAVV wenst enkele aanbevelingen te verspreiden voor jagers die op jachttoerisme gaan in Oost-Europa. Dit om een verdere verspreiding van het zeer besmettelijke Afrikaanse varkenspest te voorkomen.

Afrikaanse varkenspest [AVP] is een zeer besmettelijke virale ziekte die gedomesticeerde varkens en everzwijnen treft, in geen enkel geval de mens. De economische gevolgen van de insleep van de ziekte in België zouden met name heel groot zijn voor de varkenssector maar ook voor de jachtsector.

De ziekte kan gemakkelijk van het ene dier op het andere of via voorwerpen of besmette voeding worden overgedragen. Er bestaat noch een behandeling, noch een vaccin.

AVP is reeds tal van jaren aanwezig in de Oost-Europese...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Veeteelt

Landsbond Pluimvee vecht ministerieel besluit over kalkoenen aan

Pluimvee De Landsbond Pluimvee, de sectororganisatie voor pluimveehouders, heeft na overleg met de Vlaamse kalkoenenhouders, een verzoekschrift neergelegd bij de Raad van State tot vernietiging van het ministerieel besluit van 22 december 2023 van de Vlaamse regering tot vaststelling van de minimumvoorschriften voor de bescherming van kalkoenen.
Meer artikelen bekijken